Gratis loopbaanadvies

Zou je graag hulp willen bij het zoeken van een (nieuwe) baan? Dan heb ik goed nieuws voor je!

Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie beschikbaar voor een gratis loopbaanadvies. Dat betekent dat je kosteloos een traject kan volgen ter waarde van EUR 700,-.

Dit gratis loopbaanadviestraject heet officieel Ontwikkeladvies en valt onder de subsidieregeling ‘NL leert door’ van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De subsidiepot is beperkt. De regeling gaat in op 1 augustus en loopt tot eind 2020. Er is ruimte voor 20.000 aanmeldingen.

Waar moet je aan voldoen?

De randvoorwaarden om te mogen deelnemen aan het ontwikkeladvies zijn eenvoudig:

  • Je bent ouder dan 18 jaar en hebt jouw de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt.
  • Je bent een werknemer, werkzoekenden, ZZP’er, ondernemers of flexwerker.

Wat houdt het Ontwikkeladvies in?

Van dit Ontwikkeladvies mag je het volgende verwachten. Je krijgt een arbeidsmarktscan (dit is een tool die jouw huidige kansen op de arbeidsmarkt berekent) en 4 uren aan (online) coaching die ik verdeel over 3 afspraken.  Per afspraak reserveer ik 1,5 uur voor jou.

De eerste afspraak zal in het teken staan van:

  • Een kennismaking.
  • Uitleg van het traject.
  • Bespreken van de arbeidsmarktscan.
  • Bbespreken van jouw hulpvraag.

De tweede afspraak staat in het teken van jouw hulpvraag. We kunnen bijvoorbeeld aan de slag met het helder krijgen van jouw persoonsprofiel (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik) of jouw toekomst oriëntatie. Ik kan je sollicitatie adviezen geven en we kunnen samen jouw cv en motivatiebrief gaan optimaliseren.

De derde afspraak stellen we gezamenlijk een persoonlijk ontwikkelplan op met daarin jouw persoonlijke acties voor de korte en/of lange termijn.

De doorlooptijd van het ontwikkeladviestraject is 3 tot 6 weken.

Geen kosten

In deze tijd van coronacrisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen bezig zijn met hun ontwikkeling en wendbaar zijn op de arbeidsmarkt.  De overheid wil dit benadrukken door het verstrekken van een subsidiebedrag t.w.v. €700,-. Ik verzorg de volledig administratieve afhandeling: de overheid heeft namelijk bepaald dat ik als loopbaancoach de aanvraag en afwikkeling van de subsidie voor mijn rekening neem. Zelf heb je hier als deelnemer geen omkijken naar en kun je vooral bezig zijn met het traject zelf. Vooraf en achteraf vullen we samen een aantal formulieren in.

Mijn ervaring met het Ontwikkeladvies

Vorig jaar heb ik met veel plezier met veel mensen mogen werken in de regeling in 2019 (Ontwikkeladvies 45+). Daardoor weet ik hoe de regeling werkt, hoe de administratie ervan gedaan moet worden en hoe ik jou het beste kan helpen om deze regeling optimaal te benutten. Lees hier enkele reactie van klanten die bij mij een traject gevolgd hebben in de regeling van 2019.

Deelname is vrijwillig en vertrouwelijk

Deelname aan het ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat in dit traject wordt besproken blijft tussen jou en mij. Jouw eventuele werkgever wordt niet geïnformeerd over jouw deelname of over de inhoud, jij mag zelf bepalen of je de inhoud van de gesprekken met je werkgever wilt delen of niet.

Wil je starten met het ontwikkeladvies?

Dat kan! Vul onderstaand formulier in en ik neem telefonisch contact met je op om jouw vragen te beantwoorden. Indien gewenst plannen we direct de (online) afspraken in. Je mag uiteraard ook contact met mij opnemen. Dat kan telefonisch / via Whatsapp (06-4605630) of per mail (elske@1meter60.nl).

Liever eerst (persoonlijk) kennismaken? Uiteraard is er ruimte  voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Tot ziens!

    Neem contact met mij op voor het gratis loopbaanadvies