Subsidiepot Ontwikkeladvies leeg

Vorige week heb ik helaas het bericht ontvangen dat de subsidiepot voor het gratis Ontwikkeladvies leeg is. Dat betekent dat ik alleen de reeds ingeplande cliënten kan begeleiden maar geen nieuwe aanmeldingen kan aannemen. Ik wist dat de regeling goed aansloeg maar dat de subsidiepot zo snel leeg zou zijn komt als een verrassing.

Het onderwerp is vorige week in de Tweede Kamer aan de orde geweest. Voor volgend jaar is opnieuw geld opzijgezet voor de adviezen. Dat wil minister Koolmees in principe best naar voren halen. “We zien nu dat het storm loopt”, zei de bewindsman. Maar hij voorziet logistieke obstakels: de verantwoordelijke uitvoeringsorganisatie, een onderdeel van het ministerie, kan niet nog meer adviezen verwerken. De bewindsman stuit naar zijn zeggen dan ook niet op geldproblemen, maar vooral op capaciteitsproblemen.

Ik houd je op de hoogte. Wil je, zodra het weer kan, in aanmerking komen voor het Ontwikkeladvies? Neem dan contact met mij op!

Groetjes,

Elske