Nieuwe subsidie Ontwikkeladvies!

Nieuwe subsidie Ontwikkeladvies!

Op 9 september jl.  publiceerde ik dit bericht dat de subsidiepot voor het Ontwikkeladvies leeg was.  Vanuit het ministerie kwam wel het bericht dat er voor volgend jaar opnieuw geld opzijgezet was.  En dat minister Koolmees dat in principe best naar voren wilde halen.  Zo gezegd zo gedaan want per 1 december 2020 gaat de regeling weer open en kan ik wederom Ontwikkeladviestrajecten gaan inplannen!

Hoe gaat het in zijn werk?

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt het belangrijk voor jouw toekomst dat je jezelf blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders.

Daarom kan je per 1 dec. een gratis ontwikkeltraject volgen bij mij! Gedurende het ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Ik kan je helpen bij het kiezen van de juiste loopbaanstap en/of (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.
 
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt het belangrijk voor jouw toekomst dat je jezelf blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders.

Daarom kan je per 1 dec. een gratis ontwikkeltraject volgen bij mij! Gedurende het ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Ik kan je helpen bij het kiezen van de juiste loopbaanstap en/of (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.
 
Waar moet je aan voldoen?

De randvoorwaarden om te mogen deelnemen aan het ontwikkeladvies zijn eenvoudig:

  • Je bent ouder dan 18 jaar en hebt jouw de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt.
  • Je bent een werknemer, werkzoekenden, ZZP’er, ondernemers of flexwerker.

Wat houdt het Ontwikkeladvies in?

Van dit Ontwikkeladvies mag je het volgende verwachten. Je krijgt een arbeidsmarktscan (dit is een tool die jouw huidige kansen op de arbeidsmarkt berekent) en 4 uren aan (online) coaching die ik verdeel over 3 afspraken.  Per afspraak reserveer ik 1,5 uur voor jou.

De eerste afspraak zal in het teken staan van:

  • Een kennismaking.
  • Uitleg van het traject.
  • Bespreken van de arbeidsmarktscan.
  • Bespreken van jouw hulpvraag.

De tweede afspraak staat in het teken van jouw hulpvraag. We kunnen bijvoorbeeld aan de slag met het helder krijgen van jouw persoonsprofiel (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik) of jouw toekomst oriëntatie. Ik kan je sollicitatie adviezen geven en we kunnen samen jouw cv en motivatiebrief gaan optimaliseren.

De derde afspraak stellen we gezamenlijk een persoonlijk ontwikkelplan op met daarin jouw persoonlijke acties voor de korte en/of lange termijn.

De doorlooptijd van het ontwikkeladviestraject is 3 tot 6 weken.

Geen kosten

In deze tijd van coronacrisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen bezig zijn met hun ontwikkeling en wendbaar zijn op de arbeidsmarkt.  De overheid wil dit benadrukken door het verstrekken van een subsidiebedrag t.w.v. €700,-. Ik verzorg de volledig administratieve afhandeling: de overheid heeft namelijk bepaald dat ik als loopbaancoach de aanvraag en afwikkeling van de subsidie voor mijn rekening neem. Zelf heb je hier als deelnemer geen omkijken naar en kun je vooral bezig zijn met het traject zelf. Vooraf en achteraf vullen we samen een aantal formulieren in.

Mijn ervaring met het Ontwikkeladvies

Vorig jaar heb ik met veel plezier met veel mensen mogen werken in de regeling in 2019 (Ontwikkeladvies 45+) en begin 2020. Daardoor weet ik hoe de regeling werkt, hoe de administratie ervan gedaan moet worden en hoe ik jou het beste kan helpen om deze regeling optimaal te benutten. Lees hier enkele reactie van klanten die bij mij een traject gevolgd hebben in de regeling van 2019 en 2020.

Deelname is vrijwillig en vertrouwelijk

Deelname aan het ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat in dit traject wordt besproken blijft tussen jou en mij. Jouw eventuele werkgever wordt niet geïnformeerd over jouw deelname of over de inhoud, jij mag zelf bepalen of je de inhoud van de gesprekken met je werkgever wilt delen of niet.

Wil je starten met het ontwikkeladvies?

Dat kan! Vul onderstaand formulier in en ik neem telefonisch contact met je op om jouw vragen te beantwoorden. Indien gewenst plannen we direct de (online) afspraken in. Je mag uiteraard ook contact met mij opnemen. Dat kan telefonisch / via Whatsapp (06-4605630) of per mail (elske@1meter60.nl).

Liever eerst (persoonlijk) kennismaken? Uiteraard is er ruimte  voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Tot ziens!

    Neem contact met mij op voor het gratis loopbaanadvies